Wednesday, June 4, 2008

Gi Umrah






Masa kat KLIA ( mak aku - empat dari kiri ).




Pada bulan mei lalu aku gi KL nak menganta mak aku gi umrah. Masa tu gak ada sesi interview saudi kayan, aku dengar ramai gak dak2 titan yang nak cuba nasib tapi aku tak la teringin sangat nak cuba walaupun aku dah sampai sana. Balik dari KL aku dapat tau ramai gak yang dapat especialy dak LDPE lebih kurang lima nam orang. Itu aku takde hal la, tapi aku dapat tau pak arab tu nak turun JB nak cari ramai lagi dari LDPE dan HDPE. Waa! aku pun tepikir la nak mencuba mana yang temampu. Aku tau pun dari si Haserul yang tak serik2 gi interview sana sini last2 dapat gak tu.

Esoknyer masa aku tido balik keja malam aku dapat sms dari Haserul ngan Seli yang tulis pak arab tu akan buat sesi interview kat panpac hotel JB kul 7 malam sampai 10. Setat dari tu aku tak dapat nak lelapkan mata, malam ni nak keja malam lagi. Aku pun ambik keputusan nak cuba saja2 nak test market. petang tu aku siapkan semua dokumen dan amik gambar saiz pasport.

Pukul 7 mlm aku dah terconggok kat panpac tu kononnyer kalau budak2 tak sampai lagi aku terus interview selamatla aku diorang tak nampak, tak la kecoh nanti dlm kilang. Aku tunggu punya tunggu dah hampir 8 mlm, last2 muncul gak si Amat Jaki, Rahimi, R'din dan beberapa orang lagi kat situ tapi yang tak best nyer diorang ketawakan aku kononnyer aku nak bedal sorang2 sebab datang punyala cepat.

Bila dah ramai tu macam2 hal la yang dibualkan tapi yang berkaitan ngan arab saudi la, ada yang aku tengok sibuk cari PID kononnyer nak refresh balik takut kena tanya yang bukan2 lebih2 si Vinod ngan Botak dari kul 8 lebih jejak sampai nak interview study giler.

Nak dipendekkan cite turn aku jumpa pak arab pun sampai, lepas si R'din lebih kurang satu jam pastu di panggil Hj Shafie setengah jam pastu aku. Dia tanya aku sikit pastu dia suruh aku lukis process plant sikit pastu dapat. Aku punyalah tegamam, masa tu otak aku cam kosong je. Alhamdulillah tima kasih kat R'din pasal dah pukul habis terangkan kat pak arab tu, time aku cuma lebih kurang sepuluh minit je.

1 comments:

WJ June 15, 2008 at 9:42 PM  

Mabrur.... so sekarang ni pening kepala nak pegi ke tak eh?
Buat solat istikharah banyak-banyak..tanye diri sendiri apa objektif kalau kau buat keputusan nak ke arab ni.
Anyway..welcome to blogger world...

About This Blog

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008 | Blogger Blog Templates

Back to TOP